Julstämning i Halland

I söndags såg vi den första snön falla. Passande nog inträffade detta i samband med julmarknaden HallandsJul som hölls på Lilla Böslid utanför Halmstad.

Vid detta tillfälle bestod bandet av mig och Nathanael. Nathanael spelade gitarr och jag svarade för rytmerna på Cajon, shakers och min fina fottamburin som jag fick av Nathanael förra julen. I ca 3,5 timmar spelade vi julmusik och försökte sprida julstämning bland besökarna.

Hallandsjul

(Och nej, jag spelade inte gitarr… det var bara för syns skull 😉 Jag har visserligen tagit gitarrlektioner som barn och kan en del ackord… fast det hade blivit lite väl enformigt om alla låtar i vår repertoar endast gick i D eller G dur 😉 Jag lämnar med varm hand över gitarren till andra som är bättre än mig)

Vi hade en mycket mysig och stämningsfull eftermiddag, om än lite kall… men det gick bra med underställ och Nathanael kunde spela gitarr med sönderklippta fingervantar. Nu laddar vi upp för nästa julspelning som är  Centrumkyrkan i Lammhult 2:e december. Varmt välkommen dit!

Annons

Drömmar

Kanske minns ni att vi tidigare anordnat ”Superfredag” och ”Superlördag” för barn, där vi gjort tidsresor med vår tidsmaskin? (HÄR kan du se bilder från när tidsmaskinen var på besök i Skärhamn)

Denna gången var det Pingstkyrkan i Älmhult som gjorde en egen ”spin off” med en Superlördag där ungdomsledaren Karen Souza och min faster Magdalena Crona var de drivande kvinnorna. Vi blev tillfrågade om att vara behjälpliga ledare och ansvara för en del musik. Och självklart ville vi det 😀

Pingstkyrkan Älmhult

Istället för en tidsmaskin var nu temat ”Drömmar”. Det handlade bland annat om att ge sina drömmar till Gud, men också att Gud har drömmar för DIG! Ett av de drama som spelades upp på kvällen var passande nog om Josef Drömmaren. Här fick barnen ta del av berättelsen om hur Josefs drömmar och drömtydning  fick stora betydelser för hela Israel.

För att ge barnen an minnesrik upplevelse var hela kyrkan pyntad som en fin drömvärld, och för att ta sig in i kyrksalen var man tvungen att krypa både labyrint och åka rutschkana genom bubblorna. Se bilderna nedan.

Rutschkana Pingstkyrkan Älmhult

Alla vet att allt tokigt kan hända i drömmar, och så även i vår drömvärld 🙂 Alla ledare hade fått i uppgift att klä ut sig till ”något jag alltid drömt om”. Min första tanke var att klä ut mig till sjöjungfru, men eftersom jag inte ägde någon sådan outfit blåste jag bort tanken. Men när jag någon dag senare fick syn på en grön klänning på Second Hand tänkte jag ändå att det kanske inte skulle vara helt omöjligt att klä ut sig till sjöjungfru. Så blev det! Den gröna klänningen fick sig en rejäl make over och efter flera timmar vid symaskinen hade jag faktiskt lyckats sy en fiskstjärt. Ett par gamla axelvaddar fick bli bikini och med den röda peruken kände jag mig faktiskt nääästan som Ariel 😉

Therése Crona Ariel Lilla sjöjungfrun

Min syster Madeléine var mycket vacker, utklädd till snödrottingen Elsa från Frost. Snögubben Olof fick också följa med 🙂

Madeléine Crona Elsa Frost

Min man Nathanael var utklädd till Karlsson på taket. Barnen blev förvånade att Karlsson kunde spela både gitarr och bas…

Nathanael Crona Karlsson på taket

Många barn var samlade för att se drömvärlden, och att höra om Guds drömmar för dem. Mikael Lideberg Crona hade gjort ett fantastiskt jobb med ljussättning och coola effekter.

Pingstkyrkan i Älmhult

Superlördagen övergick till en söndag och ca 40 barn övernattade på luftmadrasser i kyrkan. Hela festen avslutades med en Gudstjänst där mamma och pappa var välkomna. Jag fick äran att öva in 4 låtar med barnen som framfördes på gudstjänsten (Och nej, nu var det inte Ariel längre som sjöng med barnen. Nu var det ”bara” Therése 😉 ) Madeléine Crona och Julia Karlén var fantastiska stöttepelare som hjälpte barnen att sjunga medan jag ledde kören.

Barnkör Pingstkyrkan

Jag känner stor tacksamhet över att få vara med och sprida evangeliet till barnen på ett spännande och lekfullt sätt. Vill också skicka stor cred till alla i Pingstkyrkan i Älmhult som hjälpte till med detta projekt. Vet att det ligger många timmar bakom… inte minst på kulissbygge, labyrint, rutschkana osv. Ni är grymma! Blessings will come!

Hela gänget samlat (i alla fall nästan)

I helgen har vi bosatt oss i Huskvarna. Åtminstone för en natt.

På lördagskvällen hade vi konsert i Allianskyrkan. Och vad passar väl bättre än att sjunga om himlen i samband med Alla helgona? 🙂 I allt mörker vi vill försöka visa på Ljuset! Vi fick en fantastisk kväll tillsammans och vi fick träffa både nya och gamla bekantskaper. På natten övernattade vi i kyrkan, för att sedan delta i Gudstjänsten på söndagen.

Therése Crona med vänner

Det är tyvärr sällan som hela gänget lyckas fångas på samma bild. Men denna gången lyckades vi nästan. 🙂  Av de ”ordinarie” medlemmarna är det mamma o pappa som saknas på bilden. Men som ni säkert känner till så får vi ju ibland extra förstärkning av vänner 🙂
För er som inte känner till alla bandmedlemmar kommer här en liten presentation av ”Therése Crona med vänner”

Övre raden från vänster:
Nathanael Crona, min älskade make. Spelar Gitarr och sjunger.
Philip Crona, min storebror och därmed den som jag musicerat mest med genom tiderna. Basist.
Staffan Pettersson, (alias ”den fantastiske Staffan) god vän. Spelar klaviaturER 🙂 Har i regel med sig minst 146 tangenter.
Johan Arvidsson, god vän som är stabil vid trummorna. Kan även sjunga när han får feeling.
Mikael Lideberg Crona, gift med min syster, alltså min svåger. Skärpt kille som kan det mesta inom både ljud, ljus och bild.
Lovisa Crona, bandets yngsta medlem och min brorsdotter. Har fått en ”egen” sång som hon brukar framföra.

Nedre raden från vänster:
Evelina Crona, min svägerska, gift med Philip. Sjunger både solo och körar.
Jag, Therése Crona. Sjunger och spelar piano
Madeléine Crona, min syster och allra bästa vän som både sjunger och spelar på en röd fiol.

Saknas på bilden:
Stefan Crona, världens bästa pappa och ljudtekniker. Körar även ibland.
Pernilla Crona, min fantastiska mamma som ställer upp med det mesta -sköter sångtexter, passa barnen, förebedjare…

 

Varmt tack till Allianskyrkan för att vi fick besöka er!

(I morgon bitti åker jag till Falun för att tenta av lite kurser i min lärarutbildning. Nu är det nära! 😀 I januari börjar jag jobba som speciallärare i matematik på gymnasiet i Älmhult. Glädje 😀 )

Besök på Mössebergsgården

Åh vad det var roligt att återigen få ha en spelning med hela bandet! 🙂 Flera av oss har ju haft en del mindre gig sedan sist, men denna gången var återigen gänget samlat för att sjunga om Jesus. Vi bjöd på en salig blandning av välkända läsarsånger och egenskriva låtar. Konserten hölls på Mössebergsgården utanför Falköping.

Här är två bilder från konserten.

HÄR kan ni läsa om vad Mössebergsgården skrev om oss på sin hemsida. Varmt tack för att vi fick besöka er! Vi kommer gärna tillbaka.

 

(Och såhär inom parentes kan jag berätta att detta är en spelning vi sent kommer glömma… Det var en fantastisk kväll…för alla utom Nathanael. 😉 (Och det är också här man kanske bör passa på att varna känsliga läsare 😉 ) Det visade sig att Nathanael hade åkt på vinterkräksjukan. Efter halva konserten började Nathanael må riktigt dåligt. Trots detta gör han en fantastisk insats och tar sig igenom hela konserten! När sista låten är spelad ser Nathanael sin chans att springa till närmaste badrum. Då händer något mycket vackert… Vi blir ombedda att framföra ett extranummer! 🙂 Jag, som inte har någon som helst aning om att Nathanael mår dåligt lovar givetvis att ge en sång till. Även vid denna sång gör min man en fantastisk insats. Men när sista ackordet är lagt försvann han snabbt bort, och vi såg inte honom mycket mer den kvällen… I efterhand har han sagt ”Det var första gången som jag verkligen har övervägt att tacka nej till ett extranummer” 😉 Hur som helst. Nathanael var sjuk i någon dag, men nu är han frisk igen. Lyckligtvis blev ingen smittat och vi tackar Gud att Nathanael trots omständigheterna hade kraft ett genomföra konserten.  Det bevisar att Gud är starkare än vinterkräksjukan och att han inte tillåter något hindra oss från att sprida hans budskap! Amen!)

Bröllopsyra

Stort grattis till Camilla och Johan

Camilla och Johan gifte sig i Gullbrannakyrkan. Passande nog befann jag mig i närheten vid detta tillfälle 😉

Som solosånger hade brudparet önskat ”Det vackraste” och ”För alltid”.
Vid unisona sånger och ingångsmarsch höll jag mig vid pianot och Nathanael växlade mellan gitarr och trumpet.
Önskar brudparet all lycka i det kommande äktenskapet

Vår trummis har gift sig!

Den 26:e augusti ringde bröllopsklockorna får ”vår” Johan och hans Viktoria! Det var en fantastiskt vacker och kärleksfull dag! ❤

Flera i bandet var engagerade på bröllopet som musiker. Jag och Nathanael var dessutom bröllopsvärdar tillsammans med fantastiska Gittan och Johannes.

Det är viktigt med bra arbetsfördelning. Mikael får hålla handväskan under tiden Madeléine tar selfies…

Madeléiene tar selfies

Jag var solist på vigseln och sjöng When God made you, When you believe (i en cool funkig version) och This will be som en ösig utgångsmarch. Som unisona sånger sjöng vi Fran Ådahls version av En liten stund med Jesus och Jag vill göra mitt liv till en lovsång till dig.

Efter vigseln var det dags för fest. Vi som var bröllopsvärdar hade fått stränga direktiv om att brudparet INTE ville ha något glittertema. Självklart hade vi ”råkat” missförstå det hela…. tihi 😉 Se gärna vår introfilm till festen!

Festen innehöll en hel del tal, spex och filmer som vi värdar hade klippt ihop.

Therése Crona med vänner bidrog med en hyllningsfilm till Johan. Den handlar om en mycket minnesvärd spelning vi hade där Johan gjorde en hjälteinsats… Se gärna denna humoristiska sketch 😉

Vi önskar givetvis Johan och Viktoria all lycka i framtiden ❤ Guds välsignelse över ert äktenskap.

 

Punktering kan inte stoppa det glada budskapet :)

Efter en händelserik dag (som bland annat innehöll punktering) kom vi äntligen fram till Ölsremma och riggade ljudet på rekordfart 😉
Det var ett kärt återseende att få träffa Madeléine Persson och de andra i Ölsremma. Tack för att vi fick komma och sjunga med er.

Therése Crona med vänner

Nu var det tredje gången Lovisa fick sjunga ”sin” solosång. Det är roligt att se hur hon utvecklas för varje gång. 🙂

Nu tar vi en liten paus från ”konserterna” och sjunger istället på bröllop i slutet av augusti och början av september.
Guds välsignelse till dig! ❤️

Gullbrannagården, Eksjö x2 och tältmöte

Ja det har varit en händelserik sommar! Här är några härliga bilder från våra spelningar.

Som flera av er säkert känner till så arbetar ju jag (Therése) på Gullbrannagården. Men vid detta tillfälle höll jag mig varken i receptionen eller på kontoret. I stället hade jag och gänget en konsert i Skeppet.

Gullbrannagården

Här besökte vi Eksjö Camping och hade en härlig allsångskväll med Minns du sången-tema. Stort tack till Nathanaels syster Emmie som tog så fina bilder på oss.

Eksjö Camping

Nedanstående bilder är från Pingstkyrkan i Eksjö. Här var temat ”Sånger som berör”

…och sedan var det tältmöte i Kvänarp. Det är fantastiska Yngve Johansson och hans svåger Hans Nilsson med sina familjer som arrangerar denna tältmötesserie.

Mikael Lideberg Crona och Nathanael Crona

Tältmöte Kvänarp

Nu laddar vi om inför nästa spelning som är redan i morgon. Då åker vi till Ölsremma. Varmt välkomna dit!