Drömmar

Kanske minns ni att vi tidigare anordnat ”Superfredag” och ”Superlördag” för barn, där vi gjort tidsresor med vår tidsmaskin? (HÄR kan du se bilder från när tidsmaskinen var på besök i Skärhamn)

Denna gången var det Pingstkyrkan i Älmhult som gjorde en egen ”spin off” med en Superlördag där ungdomsledaren Karen Souza och min faster Magdalena Crona var de drivande kvinnorna. Vi blev tillfrågade om att vara behjälpliga ledare och ansvara för en del musik. Och självklart ville vi det 😀

Pingstkyrkan Älmhult

Istället för en tidsmaskin var nu temat ”Drömmar”. Det handlade bland annat om att ge sina drömmar till Gud, men också att Gud har drömmar för DIG! Ett av de drama som spelades upp på kvällen var passande nog om Josef Drömmaren. Här fick barnen ta del av berättelsen om hur Josefs drömmar och drömtydning  fick stora betydelser för hela Israel.

För att ge barnen an minnesrik upplevelse var hela kyrkan pyntad som en fin drömvärld, och för att ta sig in i kyrksalen var man tvungen att krypa både labyrint och åka rutschkana genom bubblorna. Se bilderna nedan.

Rutschkana Pingstkyrkan Älmhult

Alla vet att allt tokigt kan hända i drömmar, och så även i vår drömvärld 🙂 Alla ledare hade fått i uppgift att klä ut sig till ”något jag alltid drömt om”. Min första tanke var att klä ut mig till sjöjungfru, men eftersom jag inte ägde någon sådan outfit blåste jag bort tanken. Men när jag någon dag senare fick syn på en grön klänning på Second Hand tänkte jag ändå att det kanske inte skulle vara helt omöjligt att klä ut sig till sjöjungfru. Så blev det! Den gröna klänningen fick sig en rejäl make over och efter flera timmar vid symaskinen hade jag faktiskt lyckats sy en fiskstjärt. Ett par gamla axelvaddar fick bli bikini och med den röda peruken kände jag mig faktiskt nääästan som Ariel 😉

Therése Crona Ariel Lilla sjöjungfrun

Min syster Madeléine var mycket vacker, utklädd till snödrottingen Elsa från Frost. Snögubben Olof fick också följa med 🙂

Madeléine Crona Elsa Frost

Min man Nathanael var utklädd till Karlsson på taket. Barnen blev förvånade att Karlsson kunde spela både gitarr och bas…

Nathanael Crona Karlsson på taket

Många barn var samlade för att se drömvärlden, och att höra om Guds drömmar för dem. Mikael Lideberg Crona hade gjort ett fantastiskt jobb med ljussättning och coola effekter.

Pingstkyrkan i Älmhult

Superlördagen övergick till en söndag och ca 40 barn övernattade på luftmadrasser i kyrkan. Hela festen avslutades med en Gudstjänst där mamma och pappa var välkomna. Jag fick äran att öva in 4 låtar med barnen som framfördes på gudstjänsten (Och nej, nu var det inte Ariel längre som sjöng med barnen. Nu var det ”bara” Therése 😉 ) Madeléine Crona och Julia Karlén var fantastiska stöttepelare som hjälpte barnen att sjunga medan jag ledde kören.

Barnkör Pingstkyrkan

Jag känner stor tacksamhet över att få vara med och sprida evangeliet till barnen på ett spännande och lekfullt sätt. Vill också skicka stor cred till alla i Pingstkyrkan i Älmhult som hjälpte till med detta projekt. Vet att det ligger många timmar bakom… inte minst på kulissbygge, labyrint, rutschkana osv. Ni är grymma! Blessings will come!